top of page
Treadmill

Testaukset

Kuntotestaus toimii erinomaisena motivaattorina kuntoilijalle. Sen avulla pystytään kartoittamaan kuntoilijan lähtötaso sekä seuraamaan kehitystä. Testaaminen kannattaa aina, olit sitten aloitteleva tai pidemmälle ehtinyt liikkuja.

Testaamme yksilöllisen suorituskunnon tasotestillä, missä edetään nousujohteisella vauhdilla ja sykkeellä 4-6 kertaa 1000 metriä tai juoksumatolla testatessa minuuttimäärän mukaan. Vauhtia kasvatetaan nousujohteisesti, jolloin viimeinen veto on nopein. Jokaisen vedon jälkeen sormenpäästä otetaan verinäyte ja siitä analysoidaan laktaattipitoisuus. Veren mitattu laktaattipitoisuus yhdessä juoksuvauhdin ja mitatun sykkeen kanssa muodostavat analysoitavat muuttujat, joista saadaan määriteltyä mm. kynnyssykkeet aerobiselle ja anaerobiselle suoritukselle. Kynnysvauhtien ja maksimivauhdin perusteella voidaan arvioida kokonaisvaltaisesti testattavan kestävyyssuorituskyky. Testissä analysoimme myös juoksutekniikkaa videokuvauksen ja mittausten avulla.

 

Testin ja sen tuloksista annetaan testipalaute ja ohjeistukset harjoitteluun. Yksilöllisen harjoitusohjelman laatimisen lisäksi, testin tuloksia voidaan käyttää yksilön suorituskyvyn kehittymisen seurantaan sekä juoksutekniikan parantamiseen.

Kesällä testi suoritetaan ulkona tasaisessa maastossa ja talvella juoksumatolla. Testi voidaan myös suorittaa varioidusti polkupyörätrainerillä.

maraton-lapissa-yllas.jpg

TESTIEN AVULLA YKSILÖLLISET HARJOITUSOHJELMAT

Testien avulla pystymme laatimaan sinulle yksilöllisen harjoitusohjelman. Lisäksi testin tuloksia voidaan käyttää suorituskyvyn kehittymisen seurantaan.

SÄÄNNÖLLISELLÄ TESTAAMISELLA HUOMAAT KEHITTYMISESI

Kuntotestaus toimii erinomaisena motivaattorina kuntoilijalle. Välillä tuntuu ettei kehitystä tapahdu, mutta säännöllisellä testaamisella saat oikeaa tietoa edistymisestäsi.

bottom of page